Al-Quran Mushaf Tajwid

Friday, August 28, 2009 1 comments
Ciri-ciri Al-Quran Mushaf Tajwid :

a) Kulit tebal



b) Diiktiraf oleh Kementerian Keselamatan Dalam Negeri Malaysia
( KKDN:PQ/Q.1001/2.2/Q/113/2006)

kkdn-copy.jpg

c) Panduan Tajwid berwarna

panduan-warna-copy.jpg

d) Contoh surah beserta terjemahan

helaian-copy.jpg

e) Carian /rujukan berpandukan indeks

indeks-carian-copy.jpg


*Harga RM110.00 @ RM127 (2 Jenis, harga telah termasuk kos penghantaran)
*Kalau beli kat kedai, harga RM148.(Dengan saya murah jer)
*Penerbit = Darul Fikir Kuala Lumpur
*Ciri-ciri = Empat warna iaitu Merah, Hijau, Biru dan Hitam;
*Terjemahan menurut mukasurat asal Al-Quran Rasm Uthmani;

*Sila hubungi saya melalui e-mail nawzi7@gmail.com jikalau berminat atau tinggalkan contact anda di ruangan komen.
*Atau call jer terus -> wan (014-5151170)

# Di bulan puasa ni, pahala makin bertambah jika diamalkan membaca al-quran.
# Diharap dengan adanya mushaf tajwid ini kita akan dpt memperbetulkan bacaan kita dan sekaligus dapat mendalami ilmu al-qur'an dengan adanya terjemahan yg disediakan.
#Sama-samalah kita beribadat kepada ALLAH s.wt




1 comments:

  • Imsyah Ahmad said...

    Assalamualaikum abg,abg saya ni pelajar sekolah menengah dan tahun ni bakal mengambil peperiksaan awam.Saya memang dari dulu lagi ada niat nak baca Quran dengan betul dan nak memperbetulkan bacaan Quran saya tu.Dari dulu lagi saya impikan untuk memiliki Quran yang bertajwid beserta terjemahan dalam Bahasa Melayu.Jadi saya disini ingin meminta bantuan abang agar meghadiahkan/menyedekahkan/membelikan kepada saya sebuah Al Quran Tajwid.Kalau saya nak membelinya dengan sendiri mungkin tak boeh kerana ada masalah tertentu.Saya dah minta Umi saya untuk membelikannya untuk saya tetapi umi saya tidak mahu.Saya pun tak tahu nak buat macam mana.Saya mestilah nak keberkatan semasa belajar tu jadi unutk mendapatkan keberkatan tu saya kena lah membaca Al Quran dengan betul.Saya meminta abang dapat menolong saya.abang hantar email kepada saya untuk saya memberitahu alamat dan nombor telefon saya.Email saya ialah adhazmi@hotmail.com .Saya amat-amat berharap pertolongan dari abang ni.Saya nak minta tolong abang belikan Al-Quran ni http://www.hidayah.com.my/site/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=1291&category_id=1&option=com_virtuemart&Itemid=60
    Saya pernah tengok Quran tu,kawan saya ada memblinya satu,Quran sangat menarik dan mudah untuk difahami tajwid dan terjemahannya.saya mencadangkan agar abang membeli Quran itu dari laman web yang saya beri tu dan terus memasukkan alamat rumah saya untuk penghantaran.Bantuan abang sangat-sangat saya hargai.Assalamualaikum abang.

 

©Copyright 2011 Ini Kisah Kami ;) | QQB

Web Analytics