Hari ini dalam sejarah....

Tuesday, March 10, 2009 20 comments
:girl_1::cry::girl_1::cry::girl_1::cry:

UuuWwwwAAaaa.....aku sedih. Hari ni aku dah failed ujian memandu kereta. Tak nak cter banyak sangat r kat sini. Ujian disekolah memandu hari bermula dengan ujian jalan raya. Insan pertama yang bertuah untuk memulakan ujian adalah "AKU".
Pergghh....nervous toksah cakap r. Semuanya berjalan lancar dan hanya kesalahan kecil sahaja aku lakukan tapi apabila pulang dari jalan raya dan memasuki sekolah memandu aku telah termakan sedikit double line didalam litar sekolah memandu. So, aku failed. Sedihnye hati memang x terkata. Lepas tue aku tgk calon2 lain untuk "ujian jalan raya"semuanya balik dengan duduk disebelah seat driver. Driver diorang adalah En.JPJ. Diorg datang kat aku, diorg tanya aku cmne. Aku pun jawab, "failed r kak". Akak,"lorr...akak ingat awak lulus sbb awak bawak blk sendiri kereta. Aku hanya mampu tersengih. Akak2 yg failed semuanya x puas hati. Akak 1," ape r kerek tul diorg". Akak 2,"Ala...salah sikit jer pun."

Ok,masa untuk wat ujian naik bukit. aku masa tue memang dah xde mood sangat2. Kali ni giliran aku second. Aku baca doa pastu start naik bukit, sampai jer garis kuning aku berhenti. Perghh...cun (masuk dalam petak kuning). Pastu aku masuk gear satu untuk turun bukit. Pastu, adei...salah combination,terundur sikit pastu baru lepas bukit. Teriak En.JPJ,"failed x2". Aku pun dengan sedihnyer turun pastu parking kereta kat tepi. Turun dari kereta, amik borang pastu bagi kat "En.JPJ yang jaga ujian parking". En.JPJ,"Awak mengundur tadi eik?". Aku,"Haah..(dalam tekak)". Awak sign kat sini. Amik lesen L nie pastu awak boleh balik.

Sekian sahaja entri sedih dan menyayat hati untuk hari ini.


:cry::girl_1::cry::girl_1::cry::girl_1:

20 comments:

  • Yopiscky said...

    bajet genius r mirul?aku pon skali ja walaupun ujian jalanraya aku tak pakai seat belt wahaha
    jgn sedey juan..trick kat cni, masa naik bukit tu ang tekan ja minyak kuat2 sampai mengaum,lepas cutch pelan2 sampai kereta terangkat sket, baru lpas handbrake..
    guduck next time h0h0

  • B, Queen B said...

    go juan go juan...ggoooooo jjjuuuaaannn~! jgn sedih.bukan ko tak pandai bawak keta..peg JPJ tu yang agak tak pandai nak evaluate ko.hehehhe..xpe xpe.aku paham kesedihan ko.nanti mlm kite gi la memane..ice cream ke ape ke..nak?

  • azzu said...

    nak eskremmmm nana.. hehe
    jpj yg evaluate yop msti buta seblah.. haha
    xpe juan.. chayok2..
    walopon aku skali je test n da 4 thn ada lesen,
    skali pon x pnh bwk.. wakakaka..
    ni laaaaagi sedey..

  • Karl said...

    wakakakaka...
    kalau **** pjg sejengkal,
    jgn **** hendak diduga..
    kalu ade sumur diladang,
    bole la lu try lg...
    huhuhuhu..jgn mrh nnt kene jual... ;p

  • intan7 said...

    hehe..relax r.. pe kate a.juan test lesen kt ganu lak..sekrg-krgnya kt cni ade knln ayh.. mybe bleh pejam sblh mata je kalo ade wt slh sket..huhu Nk pnjam duit?? kalo nk adk bleh bg..tp kena byr blk r..:)

 

©Copyright 2011 Ini Kisah Kami ;) | QQB

Web Analytics